DE HULP

Kinderen zitten soms niet lekker in hun vel. Ze hebben er zelf last van en hun omgeving ook. Soms is er een duidelijk aanwijsbare oorzaak: een scheiding, overlijden van een dierbare, gepest worden, faalangst of problemen op school. Maar het kan ook voorkomen dat het niet duidelijk is waarom het kind zich niet gelukkig voelt.

Als ouder merk je dan vaak dat je kind zich anders gedraagt: sommige kinderen vertonen agressief gedrag, worden onhandelbaar en anderen trekken zich terug. Sommige kinderen krijgen zelfs lichamelijke klachten. Het gedrag verandert. Soms is het de school die laat weten dat zij zich zorgen maken om uw kind. Op school is er een verandering van gedrag te zien, het gaat niet goed met uw kind op school. Wat u voor uw kind wil is het allerbeste wat er is, zich goed voelen en ontwikkelen als een krachtig en mooi kind.

Kinder- en jeugdtherapie biedt kinderen de mogelijkheid om hun eigen kracht en kwaliteit te ontdekken, in te zetten en te ontwikkelen. Kortdurend houdt in dat er sprake is van 5-10 sessies. Oplossingsgericht betekent het kijken naar mogelijkheden, het loslaten van problemen en het inzetten van de kwaliteiten van uw kind.