top of page
Image by Jesús Rodríguez

Informatie voor jouw tiener

Informatie voor jeugd

Ik ben Lettie van Geresteijn en mijn praktijk heet Praktijk Kind&Jeugdtherapie Voorthuizen. Dit is een praktijk voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die op een bepaald moment in hun leven extra hulp kunnen gebruiken. Je kunt naar mij toe komen als je last hebt van bijvoorbeeld het volgende:

  • je hebt nare gevoelens/gedachten of je maakt je zorgen om dingen.

  • je voelt je anders dan anderen, voelt je alleen, kan moeilijk vrienden maken.

  • je zit met bepaalde levensvragen.

  • je voelt sferen en dingen uit je omgeving goed aan en hebt hier last van.

  • je wordt gepest of pest anderen.

  • je hebt bepaalde angsten.

  • je bent snel boos/agressief.

  • je hebt te maken met verdriet vanwege afscheid van een dierbare.

  • je hebt een nare ervaring meegemaakt waar je last van blijft houden.

  • je ouders zijn, of gaan scheiden.

Het kan ook zijn dat je van iets heel anders last hebt of gewoon niet weet wat het is of niet goed weet hoe je dit duidelijk kan maken.

Ik kan me voorstellen dat dit heel vervelend voor je is. Gelukkig hoef je er niet mee rond te blijven lopen. Als je bij me komt zal ik met aandacht naar jou luisteren naar wat jij te vertellen hebt. Via o.a. gesprek, spel of creatieve werkvormen gaan we op zoek naar een oplossing voor jou probleem, stellen we een doel en zetten we een strategie uit hoe we stap voor stap bij dit doel kunnen komen.
Nadat er telefonisch een afspraak is gemaakt komen eerst je vader en/of moeder bij mij voor een gesprek. Als je 16 jaar of ouder bent mag je zelf beslissen of je het nodig vindt dat je ouders komen. In dit gesprek vertellen zij waar zij zich zorgen over maken. Ook vullen zij een intake formulier in waarin je vragen beantwoordt die ik kan gebruiken voor de invulling van de sessies.
Hierna heb ik gesprekken met jou alleen. Ook jou kan ik vragen een formulier in te vullen. Deze gesprekken duren ongeveer een uur en zullen 1x in de week plaats vinden, later 1 x in de 2-3 weken.

Nadat jij een aantal keren bij mij bent geweest is er weer een gesprek met je ouders. Als je 16 jaar of ouder bent mag je zelf beslissen of je het nodig vindt dat dit gesprek plaatsvindt. Jij mag natuurlijk bij dit gesprek aanwezig zijn als je dat wilt. In dit gesprek kunnen jouw ouder(s) vragen stellen, wordt er besproken hoe het met je gaat, wat belangrijk is voor jou, wat je doel is en hoe we daar aan werken. Ik vertel hun niet wat jij mij vertelt hebt in de sessies. Dat is privé en iets tussen jou en mij. Ik vertel alleen datgene wat ik van jou mag vertellen en daar hebben we het dan van tevoren over. Jij mag natuurlijk alles wat jij kwijt wilt aan je ouders vertellen, dat beslis jij zelf. Daarna kom jij nog een paar keer bij mij, net zo lang tot je het gevoel hebt dat je weer zelf verder kunt.

Het zou best kunnen zijn dat jij het spannend vindt om hier naar toe te komen. Je mag ook eerst gewoon eens komen kijken bij mij. Dan nemen we even de tijd zodat jij de praktijk even kan bekijken, de evt. vragen die je hebt kan stellen en beantwoord krijgt en je mij even gezien hebt.
Als je wilt kun je me ook een vraag via de e-mail stellen of we maken een skype afspraak.

bottom of page