top of page

Coaching

Soms is therapie net een stapje te veel


Een kindercoach spreekt het kind aan op de eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Hierdoor krijgt het kind de kans om deze kwaliteiten te ontdekken, onderzoeken en gebruiken in de situaties die voor het kind moeilijk of lastig zijn. Het kind krijgt inzicht in wat er werkelijk speelt en wat er nodig is om verder te kunnen. De kindercoach spreekt het kind ook aan op de eigen verantwoordelijkheid en gaat samen met het kind op zoek naar de belemmeringen die het onderweg kan tegenkomen.

Als kindercoach help ik het kind de oplossing in zichzelf te zoeken en te vinden, om zo het gewenste doel te bereiken. Dit is zeer krachtig en doelgericht.

Daarom is dit traject ook korter, 3-5 keer. Soms kan het slim zijn om dit samen te doen, b.v. met de ouders, en zelfs met broertjes of zusjes. Coaching vindt dan, in overleg, bij u thuis plaats.

Ook coachen van ouders behoord tot de mogelijkheden, dat kan ook los van uw kind ingezet worden.


Vind u het fijn om met iemand over de opvoeding van uw kind te praten, meer inhoudelijk te vertellen, mogelijkheden en kansen te ontdekken als ouder, maak dan een coach afspraak.

Image by Danielle MacInnes
bottom of page