top of page
Drawing Face

Informatie voor jouw kind

Informatie voor kinderen

Jij leest deze informatie waarschijnlijk (of krijgt deze informatie voorgelezen) omdat je op de één of andere manier niet helemaal lekker in je vel zit. Of omdat je vader en/of moeder of iemand anders zich misschien zorgen om je maakt.


Voor jou heb ik dit geschreven en graag wil ik jou vertellen wie ik ben en wat ik doe. Ik ben Lettie van Geresteijn en mijn praktijk heet Praktijk Kind&Jeugdtherapie Voorthuizen. In mijn praktijk komen kinderen die graag geholpen willen worden met verschillende dingen.

  • Misschien voel jij je anders, of voel je je alleen

  • Word je snel boos of verdrietig

  • Mis je iemand heel erg

  • Ben je ergens bang voor of heb je het gevoel dat anderen je niet snappen

  • Of wil je leren om met iets wat je hebt om te gaan, of er aan te wennen

  • Misschien heb je last van nare gevoelens of maak jij je zorgen om nare dingen

  • Of doe je dingen die je eigenlijk gewoon niet wilt doen maar om de één of andere reden wel doet

  • Het kan ook zijn dat je het gewoon niet weet of dat nog niet genoemd is.


Soms vinden je ouders of de leerkrachten dat het fijn voor jou zou zijn om beter om te kunnen gaan met je emoties. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: verdriet, boos zijn, bang zijn.
Kortom je voelt je niet blij zoals je dat zou willen zijn.
Ik kan me voorstellen dat dat heel naar is voor jou. Gelukkig hoef je er niet mee rond te blijven lopen. Ik kan jou daar bij helpen als je dat zou willen.


Daarom kan het fijn zijn om geholpen te worden door een kind & jeugdtherapeut die jou kan helpen jouw kwaliteiten te leren kennen zodat je deze in elke gewenste situatie in kunt zetten. Het kan ook zijn dat daarvoor eerst iets opgeruimd moet worden, je aan de emoties aandacht moet geven. Of je wilt er gewoon wel met iemand over praten.


Hoe gaat dat dan?

Eerst is er een gesprek met je vader en/of moeder. Ik wil dan graag horen van hen hoe het met jou gaat en wat de vraag is aan mij.
Daarna mag jij elke week een uur alleen komen. We zullen samen praten en ik zal goed naar jou luisteren naar wat jij allemaal te vertellen hebt.

Maar we doen nog meer. Ik heb allemaal spelletjes, knuffels, knutsel-, teken- en verfspullen en leuke oefeningen om samen te doen. Als je dan ongeveer 3 á 5 keer bij mij bent geweest komen je vader en/of moeder weer hier om met mij te praten.


Ik vertel hun dan wat wij doen, wat belangrijk is voor jou en hoe we dat samen voor elkaar kunnen krijgen. Zo werken we samen aan dingen die jou weer in je kracht brengen. Ik vertel hun niet wat jij mij hebt verteld! Dat is echt iets tussen jou en mij. Ik vertel alleen datgene wat ik van jou mag vertellen en daar hebben we het dan van tevoren over. Jij mag natuurlijk alles wat jij wilt aan je ouders vertellen, daar ben jij de baas over.


Het zou best kunnen zijn dat jij het spannend vindt om bij mij te komen. Daar heb je best moed voor nodig. Daarom mag je ook gewoon een keertje komen kijken. Wat ik heel belangrijk vind is dat je weet dat we dingen doen waar jij je goed bij voelt. Dan nemen we even de tijd om de praktijk van binnen te bekijken, als je dan vragen hebt kan je ze stellen en je hebt mij dan even gezien.
Als je wilt kun je mij ook een vraag via de e-mail stellen.

bottom of page